Deze test geeft je een gereedschap in handen om jezelf effectief te kunnen benoemen. Dat is handig, want hoe beter je weet wie je bent, hoe beter je weet wie en wat er bij jou past. Maar ook welk werk bij je hoort én welke werkwijzen aansluiten op jouw persoonlijkheid.
Persoonlijkheidsmodellen zijn er in soorten en maten. ConsultancyType baseert zich op het archetypenmodel van Carl Jung. De test bestaat uit zes vragen, waarmee je kunt verkennen welk archetype jouw werk als consultant drijft.

Jungs twaalf archetypes kun je zien als universele 'rollen'. Ze zijn voor iedereen herkenbaar, ongeacht de culturele, maatschappelijke of ideologische afkomst, omdat ze nauw aansluiten op de basisbehoeften die elk mens kent. En dus ook elke klant!

Behoefte aan vrijheid, orde, individualiteit en saamhorigheid. Dat zijn volgens Jung de vier basisverlangens die in elk mensenleven voorkomen. Hij verdeelt ze in twee paren. Vrijheid tegenover orde en solo tegenover sociaal . Soms hebben we behoefte aan ordening, maar op een ander moment zoeken we ernaar los te breken en genieten we van vrijheid. Op de horizontale as herkennen we de wens om onze eigen individualiteit uit te drukken. Daartegenover: het verlangen ergens bij te horen. 

Als je de twaalf archetypes indeelt naar hun positie op de twee assen, is het resultaat de archetypencirkel van Jung. Elk archetype heeft zijn eigen kenmerken. Zo gedijt de Rebel in een chaotische context, maar wil de Leider die wanorde juist temmen en wegwerken. De Alleman ziet zichzelf nooit los van de groep. De Utopist doet het tegenovergesteld en haalt alle waarde uit zichzelf.

 

Lees meer over de twaalf archetypes >

Ontvang updates via TwitterFacebookLinkedin

Bepaal je
complete profiel in 30 min!


Ontdek jouw complete score, vergelijk jezelf met vakgenoten én ontvang een uitgebreide toelichting op je uitslag.

Lees meer